Hae
Laura Ahola

5 merkityksellistä asiaa, jotka olen oppinut vuonna 2019

Vuoden vaihteessa sitä alkaa väkisinkin miettimään mitä kaikkea vuosi on tuonut tullessaan. Kuten jokaisen elämässä, myös omassani on ollut vuoden aikana valtaisan paljon ihania onnen hetkiä sekä hyvinkin syviä alamäkiä. Jotenkin koen tämän vuoden 2019 olleen hyvin vahvasti tasapainottelua, suunnan hakemista ja henkistä kasvamista. Onneksi, sillä elämän ei kuulu koskaan pysähtyä.

Halusin jakaa teille 5 merkityksellistä asiaa, jotka olen oppinut vuonna 2019.

Oma hyvinvointi Prioriteetiksi.

Tänä vuonna olen oivaltanut ensimmäisen kerran todella vahvasti sen, että omasta hyvinvoinnistaan on pidettävä huolta. Kun pidät huolta itsestäsi jaksat paremmin, olet onnellisempi ja todennäköisesti myös parempi ystävä, puoliso ja työkaveri. On hassua ja jopa surullista myöntää, ettei oma hyvinvointini ole ennen päässyt prioriteettilistalleni. Olen ollut mielestäni liian kiireinen täyttäessäni muita velvollisuuksia ja sen myötä laiminlyönyt omaa hyvinvointiani merkittävästi. Tämä vuosi kuitenkin lopulta opetti sen, että jos ei pysähdy, voimat loppuvat. Kukaan meistä ei ole supermies, ei vaikka sitä olisi jaksanut upeasti esittää vuosia. Olen myös oppinut, ettei jokaista asiaa voi tai pysty aina ratkaisemaan siinä hetkessä kuin haluaisi. Joskus asioiden täytyy antaa olla, päästää irti ja jatkaa eteenpäin.

Rakkaus.

Elämässäni on upeita ihmisiä, paljon rakkautta, ystävyyttä ja ihana perhe. Näistä osaan nauttia todella paljon, sillä olen joutunut äitini poismenon myötä oppimaan sen, ettei rakkaiden täällä olo ole itsestäänselvää. Rakastan mielummin aina enemmän ja kerron sen läheisilleni mielummin liian usein. Tämän vuoden aikana koen saaneeni paljon rakkautta, ja huomaan vihdoin oivaltaneeni sen, ettei rakkauden kuulu olla vaikeaa tai haasteellista. Päinvastoin, rakkaus on sitä kun voi vain olla toisen kanssa ja nauttia elämästä. Ja se jos mikä on parasta.

Täydellisyyden tavoittelu

Oon aina ollut ihminen, joka tavoittelee täydellisyyttä kaikessa mitä tekee. En todellakaan ole aina suostunut myöntämään sitä itselleni, ja tiedän, että tämän myöntämisessä ja korjaamisessa on vielä paljon tekemistä. Silti koen, että tämän asian tiedostaminen on ollut hyvin opettavaista ja olen paikoin oppinut olemaan itselleni hieman armollisempi. Aina ei voi suoriutua täydellisesti vaikka kuinka haluaisi, ja se on ihan ok. Korjaan, täysin ok.

Usko itseesi.

Jos sä et usko itseesi, niin kuka uskoo sinuun? Jokaisen meistä kuuluu olla hyvällä tavalla itsensä suurin kannustaja. Ei ole itsekästä uskoa itseensä ja osaamiseensa, päinvastoin. Usko itseesi, omaan tekemiseesi ja unohda itsesi vähättely. Todellisuudessa me puhutaan itsellemme niin rumasti pään sisällä. Muista, että kehosi kuulee kaiken mitä sille kerrot. Täytä mielesi mielummin positiivisuudella ja kannustavuudella sekä itselle inhimillisellä armollisuudella, kuin jatkuvalla itsekritiikillä.

Jokainen meistä voi valita olla oma paras kaverinsa tai pahin vihollisensa. Omalla puolellaan kannattaa olla, se tekee elämästä huomattavasti mukavampaa. Voit miettiä asiaa myös siltä kannalta, että tuskinpa koskaan sanoisit toiselle asioita, joista itseäsi jatkuvasti kritisoit pääsi sisällä? Tuskin koskaan olisit kenellekään muulle niin vaativa kuin olet itsellesi. Mitä jos me kaikki päättäisimme vuonna 2020 olla hieman armollisempia itseämme kohtaan ja muistaa, että jokainen meistä varmasti yrittää parhaansa ja jos näin ei olisikaan niin muistaa, että vain omaan käytökseensä ja reaktioihinsa voi vaikuttaa.

 

Jooga. 

Tästä uudesta harrastuksesta on tullut mulle todella tärkeä. Oon löytänyt aivan ihanan jooga studion, jossa käy paljon samanhenkistä porukkaa. Oon todella kiitollinen siitä, että oon löytänyt tämän jooga yhteisön, upeat opettajat ja ihanat tunnit. Mä oon jo vuosia uskonut, että jooga olisi mulle hyvä ja mieluisa harrastus, mutta silti jotenkin vasta nyt pääsin sen luokse. Onneksi, sillä tästä en luovu. En todella tiedä parempaa tapaa rentoutua kuin joogassa. Rakastan sitä, miten ajatukset virtaavat ja mitä kaikkia oivalluksia joogamatolta voikaan syntyä. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan, josset ole vielä käynyt testaamassa. Ja jos ajattelet niin kuin minä, ettet voi mennä kun et todellakaan osaa mitään niin mene. En mäkään osaa juuri mitään vielä, mutta rakastan jokaista tuntia ja aion oppia kaiken mitä pystyn.

 

Miltä sun vuosi 2019 näytti? Oliko se elämäsi paras, vaikein vai jotain siltä väliltä? 🙂

Kiitos elämä tästä vuodesta, sen opetuksista ja henkisestä kasvusta. Mä olen valmis vuoteen 2020.

Ihanaa uutta vuotta juuri sinulle ja kiitos kun olet mukana täällä blogin puolella <3

<3: Laura

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *