Hae
Laura Ahola

Kuinka löytää aikaa omalle hyvinvoinnille, kun arki painaa päälle?

Ihanaa päästä jälleen blogin äärelle 🙂

Alkuvuosi on ollut aikamoista hulabaloota. Ihanaa olla taas kiinni arjessa, mutta samalla huomaan, ettei aika ole riittänyt oikeastaan minkäänlaiseen pysähtymiseen tai omasta hyvinvoinnistaan huolehtimiseen. Tunnen itseni ja tiedän, että tällä kaavalla jatketaan koko vuosi, ellen heti alkuunsa päätä tehdä jotain toisin.

Mitä aion tehdä toisin?

Keksin merkata kalenteriin slotteja, jotka ovat omaa aikaa. Aikaa, jolloin ei ole mitään pakollista tekemistä. Aikaa, jolloin voin tehdä juuri mitä siinä hetkessä haluaa.

Tämä oma aika ei ole tarkoitettu töiden tai koulutehtävien tekemiseen, tai ylipäätään minkään muiden velvollisuuksien täyttämiseen, vaan puhtaasti siihen, että voi keskittyä elämään hetkessä ja rauhoittaa aikaa vain itselleen. Tehdä juuri niitä asioita, mitä siinä hetkessä haluaa oli se sitten joogaa tai pullakahvit.

Vaikka luonteeltani olenkin hyvin sosiaalinen ja menevä, tarvitsen myös omaa aikaa, jolloin voin rauhassa olla ja latautua. Perusluonteeltani olen hyvin suorittaja ihminen ja koen, että mulla on jatkuva tarve saada asioita aikaiseksi ja kehittää itseäni. Näin pikkuhiljaa olen kuitenkin oppinut huomaamaan sen, että kalenterini on oikeasti täynnä monta viikkoa etukäteen, ellen varmista sinne jo hyvissä ajoin aikaa vain olemiselle. Samoin koen, että ilman säännöllistä pysähtymistä monet asiat kasaantuvat ja pyörivät mielessäni aiheuttaen turhaa stressiä. Jos olisin järjestelmällisempi myös siinä arkisessa ajankäytössäni uskon, että moni asia pyörisi paremmin. Noh sehän nähdään pian 😀

Viimeinen vuosi on ollut valtavan kiireinen niin töissä kuin koulussa sekä lisäksi tietysti tämä kahden maan välillä suhaaminen viimeistelee sen, ettei kalenterissa ole liikaa tyhjää. Myönnän, etten ole muistanut ajatella omaa hyvinvointiani tarpeeksi arjessa ja huomaan, että keho alkaa muistuttaa siitä esimerkiksi unettomien öiden ja päänsärkyjen avulla.  Nyt kuitenkin kalenteriin on ihanasti merkattu jo muutama slotti omalle ajalle ja uskon sen olevan juuri se mitä tähän hetkeen tarvitsen tasapainottamaan arkeani.

Täytyy muistaa, ettei liikaa suorittamalla loppujen lopuksi suoritakkaan niin paljoa kuin paljon tekemällä ja säännöllisesti lepäämällä. Itselleen pitäisi olla huomattavasti armollisempi, ja se varmasti tuleekin olemaan itselläni yksi kantava teema tänä vuonna.

Ootko sä kokeillut tätä oman ajan merkkaamista kalenteriin? Jos, niin onko se toiminut sulla tai onko sulla jakaa muita hyviä vinkkejä tähän aiheeseen liittyen? 🙂

Ihanaa uutta viikkoa sinne <3

Laura

IG: lauraahola

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *