Hae
Laura Ahola

Piristystä kotoiluun! Ota nämä vinkit talteen.

Jokainen meistä kaipaa välillä piristystä arkeen. Etenkin nykytilanteessa omasta hyvinvoinnista huolehtiminen on todella tärkeää.  Kirjoitin teille suosikkivinkkejäni siitä, kuinka helposti pienillä asioilla saa piristystä kotoiluun. Toivottavasti näistä on sulle iloa 🙂

Spa hetki.

Tähän et tarvitse erillistä hiuspyyhettä, kirkkaan valkoista kylpytakkia, klassista musiikkia ja tohveleita. Tähän tarvitset vain kasvonaamion ja pienen hetken aikaa, jolloin päätät pysähtyä oman hyvinvointisi äärelle. Jos tahdot luoda tunnelmaa enemmän, sytytä kynttilöitä ja laita suosikkimusiikkisi soimaan. Tietysti kaikki edellä mainittu on myös sallittua ja nostattaa tunnelmaa entisestään. Itse kuitenkin olen usein sen verran suoraviivainen, että kasvonaamio sohvalla teekupin kanssa tuntuu jo tarpeeksi omalta spa-hetkeltä ja jos siihen vaadittaisiin aina mukaan ensimmäisen lauseen ehdotukset, jäisi se useimmiten toteutumatta.

Meditointi.

Oon todella koukussa meditointiin. Olen löytänyt sen kautta paljon rauhaa, hyvää oloa ja pysähtymistä. Se on auttanyt yli hetkistä kun tämä tilanne tuntuu liian haastavalta, turhauttaa ja pelottaa. Istu alas, ja kokeile. Voit meditoida kotona, ulkona kalliolla istuen, kävellessä tai missä vain haluat. Internet on pullollaan toinen toistaan parempia meditaatioita ja uusia meditaatioappeja syntyy kokoajan. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan ja muistutan, että meditoinnin voi aloittaa muutaman minuutin pätkistä. En suosittele heti hyppäämään puolen tunnin meditaatioihin vaan aloittamaan tämänkin rauhassa.

 

Kynnet kuntoon.

Niin pieni asia, mutta piristää valtavasti! Kädet ovat kokoajan esillä, ja kauniit kynnet piristävät. Viilaa kynnet muotoon (muista viilata aina samaan suuntaan, ei edestakaisin liikkein!) ja lakkaa ne suosikki sävylläsi.  Muista myös päällyslakka, joka pitää lakan pidempään parempana. Jos haluat tehdä kaiken oppikirjan mukaan niin muista myös aluslakka heti kynsien viilaamisen jälkeen. Tämän kohdalla itselläni on ollut tapana välillä luistaa..

Mulla on ollut viime syksystä saakka menossa kynsien kasvatusprojekti rakennekynsien yli 10 vuoden käytön jälkeen. Eivät omat kynteni vieläkään täydelliset ole, mutta alkutilanteen järkyttävyyteen nähden huomattavasti paremmat. Huomaan, että tässä hetkessä minua vetää puoleensa kirkkaat kynsilakat ja vahvat värit. Selkeästi kaipaan väriä piristämään elämää 🙂

 

Listaa Suosikkiohjelmat

Kirjoita ylös suosikkielokuvasi, joista sinulle tulee hyvä mieli. Sen jälkeen jatka listaa ja kirjoita sinne ne kaikki vuosien saatossa kuulemasi elokuva ja sarjasuositukset, joita et ole vielä katsonut. Kun mietit mitä tehdä ja mitä katsoa, voit palata listaasi ja valita sieltä jonkun ohjelman, joka varmasti nostaa tunnelmaa tai hypätä jonkun uuden suosituksen pariin. Lista helpottaa ikuista kysymystä siitä mitä seuraavaksi katsoisi ja säästää huomattavasti aikaa kun uuteen sarjaan/elokuvaan voi listan perusteella vain hypätä.

Tätä listaa kannattaa myös jatkossa päivittää aina kun kuulet hyvästä uudesta sarjasta tai elokuvasta. Omia suosikkejani Netflixin valikoimasta löydät näistä postauksista TÄSSÄ ja TÄSSÄ. Mutta yhden kerron heti tässä.  Jos olet niin onnekas, ettet ole katsonut Love is Blind-sarjaa vielä, katso se ensimmäisenä.  Se on aivan huikea.

Vinkkejä olisi vielä monta, mutta jotta tämä ei mene liian pitkäksi kirjoitan niistä uuden erillisen postauksen ensi viikolle.

Ennen kaikkea toivon, että muistat, että ainoa tapa selvitä tästä kriisistä ei ole valtava suorittaminen.

Some on pullollaan sitä mitä kaikkea tässä hetkessä pitäisi saavuttaa. Sinun ei tarvitse opiskella kolmea verkkokurssia, alkaa luovasti maalaamaan, jumpata verkkokurssien tahdissa, siivota kotia ja maisemoida piha. On myös täysin ok pysähtyä, ihmetellä tilannetta ja mennä eteenpäin päivä kerrallaan.

Usein silloin kun kaikista eniten tarvitsisimme pysähtymistä välttelemme sitä viimeiseen saakka. Siitä jos jostain minulla on omakohtaista kokemusta viime vuosilta. Tätä en todellakaan sano ylpeänä, vaan se on oma suuri kehityskohtani tässä hetkessä ja ajassa tästä eteenpäin. Olen oppinut siitä jo pintaraapaisun verran ja odotan ilolla sitä, että pääsen kertomaan teille lisää näistä havainnoistani. Pysähtymisellä on valtava merkitys ihmismielen hyvinvointiin ja tasapainoon.

Ihanaa keskiviikkoa sinulle <3 Jos tykkäsit tästä postauksesta niin painathan otsikon allaolevaa sydäntä niin tiedän <3  Toivottavasti nämä vinkit tuovat piristystä päiviisi 🙂

Rakkaudella,

Laura

Tule mukaan Instagramin puolelle tästä <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *