Hae
Laura Ahola

10 vinkkiä kuinka selvitä pimeydestä

Talven pimeys saa helposti mielen matallle. Väsyttää ja tuntuu, ettei energiaa riitä samalla tavalla kuin muuten normaalissa arjessa. En usko taistelevani yksin tämän väsymyksen kanssa, joten ajattelin jakaa teille 10 parasta vinkkiäni siihen, kuinka pimeästä talvesta selviää voittajana eteenpäin 🙂

 

 

1. Koti kuntoon. Osta kotiin kynttilöitä ja polta niitä iltaisin. Voit myös rakentaa lukunurkkauksen kotiisi ja viimeistellä sen ihanan lämpimällä viltillä ja muutamalla tyynyllä.  Osta leikkokukkia, koti herää henkiin niiden kautta.

 

2. Päivitä ruokakaappi talveen. Päivitän usein ruokakaappini myös talveen sopivaksi niin, että kaapista löytyy ainakin kuutta erimakuista teetä, glögiä, pipareita, juustoja ja taateleita. Ai vitsi mä tykkään taateleista, voisin elää niillä tällä hetkellä. On ihanaa kun perustarpeet löytyvät kotoa aina niin on helppo pyytää kavereitakin extempore käymään ilman, että tarvitsee heti juosta kauppaan. Myös viinikaapin täydennys kuuluu olennaisena osana talven valmistautumisrutiineihini.

 

3. Huolehdi itsestäsi.  Mitä jos varaisit ajan kampaajalle tai kasvohoitoon? Tai mitä jos vihdoin varaisit sen lomamatkan, jonne olet pitkään halunnut lähteä? Myös uusi harrastus on itsestään huolehtimista. Odotan jo kovasti, että pääsen joku viikonloppu Löylyn takkahuone joogaan <3 Ajattelin myös joululomalla varata seuraavan matkani. Tosin en vielä tiedä minne, mutta jonnekin missä aurinko näyttäytyy koko päivän.

 

 4. Lue kirja. Lue vihdoin se kirja, jonka aloittamista olet jo pitkään lykännyt.  Rakastan myös äänikirjoja, niitä on ihana kuunnella kotona touhutessa ja ihan vaan kun kävelee paikasta toiseen. Äänikirjat piristävät myös pitkiä ajomatkoja ja tekevät niistä todella paljon nopeampia. Teen ensi viikolla ensimmäisen kirjasuosituspostauksen.

 

5. Vietä aikaa ystävien kanssa. Keksikää jotain, mitä ette ole vielä tehneet. Oli se sitten uusi ravintolakokemus, tenniksen pelaaminen tai mitä vain. Talvi on myös täydellistä aikaa elokuvissa käymiseen ja omalla listallani on ainakin se Lady Gagan elokuva, josta olen kuullut pelkkää hyvää.

 

 

6. Käy treenaamassa. Lähde kuntosalille, vaikkei yhtään huvittaisi. Jos kuitenkin huomaat, että olet mestari keksimään erinäköisiä syitä, miksi juuri tänään ei kerkeä tai pääse salille niin käy kävelyllä ja tee nopea kotitreeni. Sekin piristää huomattavan paljon.  Itse ainakin olen lahjakas keksimään talviaikaan syitä siihen, miksi kuntosalipäivä ei ole tänään.  Mutta faktahan on se, että treenaaminen antaa valtavasti energiaa. Netti on pullollaan toinen toistaan hauskempia nopeita kotitreenejä, jotka tuovat hyvää piristystä arkeen silloin kun kuntosali tuntuu liian kaukaiselta vaihtoehdolta, kokeile niitä ja haasta ystäväsi mukaan.

 

7. Järjestä juhlat. Nyt on täydellinen aika juhlia! Kutsu ystävät kylään viettämään ihanaa yhteistä aikaa. Järjestä vaikkapa extempore pikkujoulut, punaviinin maisteluilta tai ihana hemmotteluilta, jossa tehdään kasvohoitoja ja nautitaan herkuista. Illanistujaisia ja erilaisia dinnereitä on niin kiva järjestää.  Rakastan sitä puuhastelua, jopa kaupassa käyntiä, kun saan pohtia mitä kivaa laittaisin tällä kertaa ystävilleni tai perheelleni.

 

 

8. Tavoite. Aseta talvelle tavoite, jota kohti etenet koko pimeän ajan. Tavoite voi olla esimerkiksi kehittää itseään elämän tietyillä osa-alueilla, lukea tietyt kirjat, opetella seisomaan käsillä tai neuloa villapaita. Sinä tiedät itse parhaitsen mikä sinua motivoi ja josset keksi mitään tavoitetta niin ota tavoitteeksi lukea vaikkapa se tietty kirja.

 

9. Kiitollisuuspäiväkirja. Mä itse uskon vahvasti kiitollisuuteen ja siihen, että kun pysähtyy oman elämän äärelle huomaa sen, kuinka monesta asiasta voikaan olla kiitollinen. Usein elämän pienet suuret asiat hautautuvat arjen alle ja niitä alkaa pitää itsestään selvyytenä, mitä ne eivät kuitenkaan todellakaan ole. Kirjota joka päivä ylös asioita, joista olet kiitollinen ja huomaat, kuinka paljon sinulla oikeasti jo on.

 

10 Pidä läheiset lähellä.  Jos olet niin onnekas, että sinulla on vielä isovanhemmat  elossa, vietä aikaa heidän kanssaan. Mikset soittaisi muuten vain kotimatkalla  kuulumisia? Näillä pienillä hetkillä on niin suuri merkitys. Älä myöskään unohda vanhempiasi, heidänkään täällä oleminen ei ole itsestään selvyys, vaikka sitä moni ei osaakaan ajatella. Nauti siitä ajasta mikä sinulla on perheesi ja ystäviesi kanssa, se on parasta.

 

Millä keinoilla sä selviät pimeästä talvesta?  Mä uskon siihen, että talvesta voittajana selviää hän, joka osaa ajatella tämän pimeyden olevan vain hetkellistä, mutta etenkin hän, joka muistaa ostaa itselleen kunnollisen kirkasvalolampun 😉

 

Ihanaa uutta viikkoa! <3

 

Laura

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *