Hae
Laura Ahola

Viikonlopun kuulumiset – Summerburst

Kesän viimeinen viikonloppu on ollut ihana. Pelkkää aurinkoa, hyvää fiilistä ja festareita <3

Oon viettänyt viikonloppua Tukholmassa, tulin tänne jo torstaina illalla. Perjantain tein töitä etänä ja ilta meni rennosti grillaillessa ja viikosta palautuessa. Lauantaina käytiin Mall of Scandinaviassa, jättikokoisessa kauppakeskuksessa hieman keskustan ulkopuolella. Täältä löytyy kaikkea vaatekaupoista sisustuskauppoihin ja ravintoloihin. Aikaa täällä saa käytettyä niin paljon kuin sitä on eli jos olet etsinyt hyvää shoppailupaikkaa Tukholman lähettyviltä, suuntaa tänne. Mall of Scandinaviaan pääsee kätevästi junalla tai bussilla keskustasta noin puolessa tunnissa. Kätevää 🙂

Varsinainen ohjelma tälle viikonlopulle oli Summerburst festarit, jotka järjestettiin Stadionilla Tukholman keskustassa. Mietin pitkään ostanko liput yhdelle vai kahdelle päivälle, mutta päädyin lopulta vain lauantaihin. Artitistikattaus oli huikea ja omia suosikkejani olivat Calvin Harris, Tungevaag & Raaban ja Tinie Tempah. Myös Dimitri Vegas ja Like Mike toimii aina! Rakastan hyvää DJ -musiikkia ja oon ollut näistä festareista super innoissani jo jonkin aikaa.

Summerburst festarit järjestetään ruotsissa kaksi kertaa kesässä, ensimmäisen kerran Göteborgissa ja toisen kerran Tukholmassa. Kaikki järjestelyt toimivat hyvin eikä minnekään tarvinnut pahemmin jonotella, vaikka ihmisiä olikin hyvin runsaasti paikalla. Alue oli jaettu hauskasti niin, että päälava oli Stadionin sisällä ja sen ulkopuolella oli pienempi festarilava. Molemmissa oli oma tunnelmansa, siinä missä pikkulava oli huomattavasti rauhallisempi ja enemmän hengailupaikka, oli päälavalla sen sijaan oli jatkuva meininki isosti päällä.

Fiilis näillä festareilla oli tosi hyvä ja tuntui, että esiintyjät panostivat kunnolla setteihinsä, eivätkä tulleet vain soittamaan. Summerburst oli tosi hauska kokemus ja voisin hyvin mennä uudelleenkin. Silti luulen, että jatkossakin yksi päivä riittää, vaikka molempien päivien esiintyjäkattaus olikin huikea. Kesä on ollut mitä mahtavin, mutta huomaan, että pikkuhiljaa alkaa kaivata rauhoittumista ja vähemmän juoksemista kaikissa tapahtumissa.

Vaikka mä olen ehdottomasti enemmän kesä ihminen, on syksyssäkin paljon hyviä puolia. On kiva kutsua ystäviä kotiin, laittaa ruokaa, nauttia pari lasia viiniä ja polttaa kynttilöitä. Ehkä eniten kuitenkin odotan juuri niitä pimeneviä iltoja kun voi rauhassa käpertyä peiton alle ja laittaa kotiin kauniita kynttiilöitä ja rauhoittua. Odotan sitä, että voi rauhassa lukea kirjaa ja vain olla. Kesällä on niin vaikea pysähtyä ja rauhoittua kun ympärillä tapahtuu kokoajan niin paljon kivoja asioita. Tiedätkö tunteen?

Tänään sunnuntaina, syyskuun ensimmäisenä päivänä, aion rauhoittua, ottaa rennosti ja valmistautua tulevaan viikkoon. Vaikka koulutehtäviä on pinossa tekemättä ja monta muutakin asiaa kaipaisi huomiotani, päätän tänään rauhoittaa päivän vain olemiseen. Tänään teen vain niitä asioita mitä todella halaun tehdä. Ajattelen sen olevan kuin rahaa pankkiin eli palkitsevan ensi viikolla kun en ole niin väsynyt vaan täynnä energiaa.

Tänä syksynä olen päättänyt huolehtia omasta jaksamisestani paremmin kuin ennen. Omalle hyvinvoinnilleen on otettava aikaa ja sille on suunniteltava tilaa myös silloin kuin kalenteri meinaa täyttyä kaiken maailman velvollisuuksista. Jos itsestään ei pidä huolta, ei jaksa. Silloin ei voi myöskään olla paras versio itsestään itselleen eikä kenellekään muulle. Parasta itsestään huolehtimista omalla kohdallani on kiireetön vapaa-aika, jolloin voi tehdä fiilispohjaisesti mitä haluaa. Muistetaan siis pitää huolta omasta jaksamisestamme, sillon meistä on eniten iloa niin itsellemme kuin muillekin <3

Ihanaa Sunnuntaita juuri Sinulle!

Laura

IG @lauraahola

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *