Hae
Laura Ahola

Ihana Barcelonan matka

Barcelona on kerta kaikkiaan erityisen kiva lomakohde. Jos olet aina halunnut mennä sinne, muttet vielä ole tehnyt sitä, niin osta äkkiä lennot. Barcelonaan lähteminen todellakin kannattaa.

Eniten rakastan sitä helppoutta ja rentoutta, joka kaupungissa vallitsee. Hyvää ruokaa, kivoja rentoja ravintoloita ja erittäin kohtuullinen hintataso. Täällä on myös helppo yhdistää kaupunkiloma rantalomaan ja yöllinen juhliminen päivän kulttuurikohteisiin.

Kuten kuvasta näkyy, olin loman alkaessa pikkuisen fiiliksissa 😀 Loman tavoitteena oli ennen kaikkea rentoutua, nauttia vapaasta ja päästää irti mielessä pyörineistä työjutuista. Rakastan näitä Barcelonan pienia katuja ja aukioita, jotka ovat täynnä ihania pieniä ravintoloita. En muista koska olisin viimeksi syönyt niin hyvin kun tällä lomalla.

Mä fiilistelen muutenkin paljon tapas-ruokia ja sitä ruokailu tyyliä, kun istutaan kaikessa rauhassa yhdessä ystävien kanssa ja nautitaan syömisestä ja yhteisestä ajasta ilman kiirettä.  Pidän myös siitä, että kaikki ruoat jaetaan ja kaikki saavat närppiä vähän jokaiselta lautaselta mitä haluavat. Se on vaan jotenkin niin kivaa. Plussaa on myös se, että  Barcelonan hintataso on todella kohtuullinen. Monessa paikassa lasi viiniä maksoi noin 5 euroa. Ei paha 😀

Parasta lomassa olikin se, kun pystyi viettämään kiireetöntä aikaa ja nauttimaan hetkestä parhaassa seurassa. Tällä hetkellä elämä on todella hyvin ja olen niin kiitollinen siitä, sillä viimeiset vuodet ovat olleet aivan kaikkea muuta kuin helppoja. Elämästä kannattaa, saa ja pitää nauttia silloin kun kaikki on hyvin, sekä myös vaikeina aikoina kannattaa oman hyvinvointinsa takia pyrkiä löytämään ilon aiheita. Aina on jotain mistä iloita. Aina.

Barcelonassa elämästä nauttiminen oli toki vielä normi arkeakin helpompaa, mutta parasta on sanoa, että pitkästä aikaa kaikki on hyvin myös ihan normi arjessa. Elämä on suurimmaksi osaksi kuitenkin arkea, ja siksi pyrinkin rakentamaan arjesta mahdollisimman hyvän.

En usko sellaiseen elämään, jossa aina odotetaa viikonloppua tai seuraavaa lomaa. Mä uskon siihen, että kaikilla meistä on mahdollisuus muokata omasta elämästä ja arjesta sellainen, mitä ei tarvitse juosta karkuun. Tällä en todellakaan tarkoita sitä, etteikö loma ja viikonloput olisi huippujuttuja, onhan ne, mutta mielestäni elämä on liian lyhyt siihen, että onnen perustaa vain niihin hetkiin.

kahvi

Barcelona on mahtava sekoitus kaikkea. Täällä on todella hyvät shoppailu mahdollisuudet, esimerksi Zara ja Mango ovat paljonkin suomen hintoja edullisempia. Tein myös super löydön Barcelonan &Other Storiesista! Olin metsästänyt yhtiä kenkiä niin verkkokaupasta, Suomesta kuin Ruotsista tuloksetta. Googlasin Barcelonassa onko sielä &Other Stories ja lähdin sinne varta vasten metsästämään kyseisiä kenkiä. Se kannatti, sillä löysin ne omassa koossani ja puoleen hintaan! Olin niin iloinen siitä koko päivän 😀

Tarinan opetus lienee se, että jos oikeasti löytää jotain todella kivaa, ei sen ostamista kannata lykätä pidemmälle. Syy miksi tein niin on se, että olen yrittänyt nyt keväästä saakka vähentää shoppailua ja oikeasti miettiä tarvitsenko jotain ennen kuin ostan. Oon lopen kyllästynyt vaatekaappiin, jonne ei mahdu enää lisää vaatteita, mutta josta ei kuitenkaan löydy mitään päälle laitettavaa. Veikkaan vahvasti, että aamut olisivat paljon mukavampia, jos vaatekaappi olisi järjestyksessä ja täynnä oikeasti sellaisia vaatteita, joita käytän, eikä sellaisia, jotka periaatteessa ovat tosi kivoja, mutta ei sitten kuitenkaan. Tiedättekö mitä tarkoitan?

Lomalla parasta oli kiireettömyys ja yhteinen aika. Se, kun voi vaan olla ja nauttia uuden kaupungin tunnelmasta. Mä oon hyvin fiilispohjainen ihminen, ja rakastan sitä, kun voin kävellä pitkin katuja, istua kahvilla ja fiilistellä kaupungin sykettä. Jos sä tykkäät samoista jutuista, on Barcelona sulle loistava lomakohde.

Tahtoisitteko lukea postauksen, jossa olisi kootusti kaikki parhaat matkavinkit Barcelonaan?

Ihanaa sunnuntaita <3

Laura

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *