Hae
Laura Ahola

Projektina täydellinen ja toimiva vaatekaappi

Heissan,

Syksy on saapunut ja mulla on vahva fiilis siitä, että nyt on oikea aika aloittaa vaatekaapin täydellinen läpikäynti ja siivous. Tunnetko jo sen ahdistuksen, mikä nousee tämän ajatuksen myötä? Kyllä, niin minäkin.

Olen aina ollut huono luopumaan tavaroista, mutta nyt olen päättänyt, etten enää halua asua satojen vaatteiden, kenkien ja laukkujen keskellä, joista suurinta osaa en edes käytä.

Olen päättänyt vihdoin tehdä sen, mikä olisi pitänyt tehdä jo vuosia sitten ja aloittaa vaatekaapin rakentamisen alusta. Tällä en tietenkään tarkoita sitä, että heittäisin kaiken pois, vaan sitä, että jatkossa harkitsen ostoksiani tarkemmin ja luovun niistä vaatteista, joita en enää käytä tai tarvitse. En enää halua kerryttää vaatekaappiini yhtään vaatetta, jolle ei ole käyttöä tai joka on ” ihan kiva ”. Näitä vaatteita mulla löytyy jo nyt ihan liikaa.

vaatekaapin siivousprojekti

Tavoitteena on rakentaa selkeä, toimiva ja mun näköinen vaatekaappi.

Sellainen, josta löytyy aina sopivat vaatteet päälle ja jonne ne kauniisti mahtuvat. Ei enää puoliksi hyviä tai ihan kivoja vaatteita, ei enää käytän tätä ehkä joskus vaatteita. Haluan selkeän, linjakkaan vaatekaapin, josta on aamulla helppo valita sopiva asukokonaisuus ilman ahdistusta siitä, missä mitäkin on.

En tiedä onko kyse siitä, että ikää on tullut vai siitä, että kaipaan ympärilleni selkeyttä. Joka tapauksessa ylimääräiset tavarat ahdistavat tällä hetkellä paljon ja koen sen olevan tarpeeksi hyvä syy sille, miksi vaatekaappini siivousprojekti saa alkaa.

Vaatekaappi siivous

Ootko sä toteuttanut tälläistä projektia Kon Marin tavoin vai jotenkin muuten? Muistan lukeneeni tämän kirjan jo vuosia sitten ja siitä inspiroituneena siivosin silloisen asuntoni lähes lattiasta kattoon. Pidän edelleenkin tätä metodia hyvänä ohjenuorana, sillä ”pidä ne mitkä tuottavat sinulle onnea” on periaate, jonka kautta on hyvä lähteä edistämään asioita. Ja muutenkin miksi haluaisin kotiini asioita tai vaatteita joista en enää pidä tai jotka eivät syystä tai toisesta ole enää minua varten vaikka kivoja olisivatkin?

Onko sulla hyviä vinkkejä vaatekaappi projektin aloittamiseen?

Haluatko nähdä tämän projektin etenemistä blogissa? Jos niin paina postauksen ylläolevaa sydäntä <3

Ihanaa sunnuntaita!

Laura

 

Löydät mut myös Instagramista. Tervetuloa seuraamaan elämää myös sinne <3

Instagram @lauraahola

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *