Hae
Laura Ahola

Oivalluksia vuodelta 2018

Vuosi 2018 oli yksi elämäni vaikeimmista vuosista ja samalla monellakin tapaa kasvun paikka. 2018 oli myös vuosi,  jolloin päätin katsoa rehellisesti peiliin ja ottaa vastuun omasta hyvinvoinnistani täysin.

Ja ei vain sillä ” valitsen hyvänolon” höpöhöpö tavalla,  vaan aidosti.

Tein koko syksyn todella suurta itsetutkiskelua ja se kannatti. Useiden oivallusten kautta moni asia on alkanut loksahtaa paikoilleen, ja tarkentaen niille paikoille, joille ne eivät olisi menneet ilman tätä paikoin hyvinkin riipaisevaa itsensätutkiskelujaksoa, jota tulen jatkamaan myös koko tämän vuoden 2019.

 

Mitä olen sitten pohtinut viimeaikoina?

Mitkä asiat ovat kolahtaneet kunnolla, vaikka ne olisivatkin pyörineet ajatuksissa jo pitkään?

Mitä asioita olen viimein suostunut hyväksymään?

 

 • Luota intuitioon. Se on aina oikeassa, halusit tai et.

 

 • On sinun vastuullasi tehdä elämästäsi juuri sellainen kuin haluat.
  Tätä vastuuta et voi sysätä kenellekään muulle.

 

 • Itsetutkiskelu kannattaa aina. Itsetutkiskelun kautta saa mielettömiä oivalluksia, jotka auttavat sinua ymmärtämään elämässäsi tapahtuneita asioita, näkemään syy ja seuraus – suhteita selkeämmin sekä erilaisia kaavoja, joita olet noudattanut jo tietämättäsi pitkään.

 

 • Valitse lähipiirisi tarkoin. Ketkä ovat ne ihmiset, joiden kanssa todella haluat jakaa elämäsi? Panosta näihin ihmissuhteisiin.

 

 • Uskalla heittäytyä ja luota siihen, että elämä kantaa.

 

 • Unelmoi ja tee unelmistasi totta. Ota se ensimmäinen askel kohti unelmiasi, sinun ei tarvitse vielä tietää miten pääset perille, se selviää matkanvarrella.

 

 • Panosta omaan aikaan. Ja muista, ettei omaa aikaa tarvitse aina suorittaa.
  Joskus omaksi ajaksi riittää vain hetki sohvalla.

 

 • Ole avoimesti omaitsesi. Sinä olet hyvä ja arvokas juuri sellaisena kuin olet. Ole siitä ylpeä, äläkä muokkaa itseäsi mahtuaksesi johonkin muottiin, jossa et kuitenkaan tule viihtymään.

 

 • Ole läsnä. Kun olet läsnä, koet elämän vahvemmin.

 

 • Päästä irti asioista, joihin et voi vaikuttaa.  Energiaa on rajallinen määrä, valitse tarkasti mihin kohdistat sen.

 

En voi painottaa tarpeeksi sitä, kuinka hyvää tämä itsetutkiskelu on tehnyt ja kuinka paljon toivon samoja oivalluksen hetkiä myös sinulle oman itsetutkiskelusi kanssa <3

 

Suosittelen itsetutkiskelua täydestä sydämestäni, mutta varoitan, ettei se tuota mitään tulosta, ellet suostu olemaan itsellesi rehellinen myös silloin, kun jonkun asian katsominen läpi sormien olisi helpompaa. Juuri niiden vaikeiden aiheiden raa’an rehellinen käsittely avaa polun tärkeille oivalluksille, joiden kautta ymmärrät miksi olet aiemmin toiminut niin kuin olet toiminut ja sitä kautta pystyt päästämään irti vanhoista haitallisista kaavoistasi, joita olet saattanut toistaa huomaamattasi jo hyvinkin pitkään. Oivallustesi kautta tiedät miksi olet toiminut tietyllä tapaa ja voit halutessasi lähteä muokkaamaan elämääsi uuteen suuntaan.

 

Mitä ajatuksia itsetutkiskelu herättää sinussa? Tahdotko kuulla jatkossa lisää näistä aiheista? 🙂

 

Laura

 

2 kommenttia

 1. Tinde kirjoitti:

  Loistava teksti mielestäni! ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *