Hae
Laura Ahola

Kuukauden kirja – The Subtle Art Of Not Giving A Fuck

Tervetuloa kirjakerhoni ensimmäiseen osaan! <3

Rakastan lukemista ja äänikirjojen kuuntelua. Kirjakerhon kirjasuositukset päivittyvät jokaisen kuukauden ensimmäisellä viikolla. Tässä ensimmäinen, todellakin lukemisen arvoinen kirjasuositus.

On kirjoja, jotka kolahtaa ja on kirjoja, jotka muokkaavat sun ajattelua. Tämä kirja sai mut todella miettimään asioita. Mark Mansonin kirjoittama The Subtle Art Of Not Giving a Fuck – kirja on todellakin lukemisen arvoinen.

 

Rakastan äänikirjoja ja olen käyttänyt BookBeatia jo useamman vuoden ajan. Tämä kirja löytyy myös heidän valikoimistaan. Kun aloin kuuntelemaan Mansonin kirjaa, en kertakaikkiaan pystynyt lopettamaan. Huomasin nyökytteleväni läpi kirjan ja miettivän lähes kokoajan sitä kuinka oikeassa Manson niin monessa asiassa on. Mietin monesti sitä, kuinka hän osasi sanoittaa ajatuksiani ääneen ja jäsennellä niitä tavalla, johon en ollut itse aiemmin kyennyt. Koin todella vahvasti ymmärtäväni mitä hän haki takaa ja miksi hän oli kirjoittanut tämän kirjan. Kirja on myös kirjoitettu hyvällä huumorilla ja kirjan lukija osasi äänellään painottaa tekstiä loistavasti.

Tämä virkistävän erilainen itsensä kehittämisen kirja toteaa muunmuassa sen, että kuka oikeasti onnellinen ihminen seisoo peilin edessä ja hokee olevansa onnellinen minuuttitolkulla? Niinpä. Ei kukaan. Tämä kirja opettaa myös sen, ettet oikeasti ole erityinen. Sekä sen, että mitä enemmän joku asia uhkaa identiteettiäsi, sitä enemmän välttelet sitä.

 

 

Kirja osoittautui mielestäni niin hyväksi, että kuuntelin sen putkeen kaksi kertaa. Kerroin siitä kaikille, jotka olivat yhtään valmiita kuuntelemaan ja okei, ehkä myös heille, joita kirja ei kiinnostanut. En kertakaikkiaan voinut olla puhumatta siitä mitä kaikkia ajatuksia tämä kirja minussa herätti ja halusin antaa muillekin mahdollisuuden samoihin ahaa elämyksiin.

Siinä kohtaa kun löysin itseni tilaamasta Amazonin sivuilta kirjan painettua versiota fyysiseen kirjahyllyyni totesin, että tämä kirja on tainnut tehdä minuun todellisen vaikutuksen. Nykyään tämä löytyy myös suomennettuna varmasti jokaisesta kirjakaupasta. Tykkään itse lukea kirjat alkuperäisellä kielellä, joten suomenkielisestä versiosta en osaa sanoa.

 

 

Olen toki pohtinut sitä miksi kirja sai minut niin vaikuttuneeksi.

Olen tullut siihen tulokseen, että nuorena elin vahvasti siinä ajatuksessa, että kaiken on oltava aina hyvin. Ei vähän hyvin vaan täydellisesti. Mitä tahansa tapahtuikaan oli minun todella vaikea myöntää, ettei kaikki ole hyvin vaan pidin yllä jatkuvaa ”pakkopositiivisuutta” mitä en tietenkään siinä kohtaa itse ymmärtänyt. Näin aikuisempana kun elämä on todella onnistunut näyttämään eri kerroksiaan ja puoliaan on ollut aika päästää irti pakkopositiivisuudesta ja samalla ymmärtää se, että elämään kuuluvat myös ne surulliset, riipaisevat ja kamalimmatkin hetket. Sekä kaikista vaikeimpana se, etteivät ne katoa mihinkään ellei niitä käsittele.

 

Oletko sinä lukenut tätä kirjaa? Mitä ajatuksia se herätti?

Rakastan kirjavinkkejä ja haluaisin todella tietää mitä kirjaa sä suosittelet? <3

Ai että mä tykkäsin tästä kirjakerhon ekasta osasta. Kuten huomasitte saatoin hieman innostua kun pääsin kertomaan juuri tästä kirjasta. Haluatko sä lukea kirjasuosituksia jatkossakin? 🙂

 

-Laura

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *