Hae
Laura Ahola

Rutiinit, jotka säästävät aikaa arjessa

Rutiinit helpottavat ja nopeuttavat arkea ja tekevät siitä sitä kautta sujuvampaa.

Omalla kohdallani en kuitenkaan voi sanoa olevani mikään todellinen rutiini-ihminen, mutta muutamien asioiden tekeminen rutiinina helpottaa arkea sen verran, etten siitä luopuisi.

 

 • Katso illalla seuraavan päivän kalenteri ja laita tarvitsemasi tavarat valmiiksi.
  Aamulla säästyy aikaa ja suuri määrä hermoja, kun kadonnutta kulkukorttia ei tarvitse metsästää ympäri asuntoa. Ja kirsikkana kakun päällä koti säilyy järjestyksessä. En meinaan mitenkään usko että olen ainoa, joka osaa räjäyttää kotiin ihan uskomattoman kaaoksen viiden minuutin aamukiirepaniikissa.

 

 • Tee asiat aamulla samassa järjestyksessä.
  Mun aamurutiini alkaa siitä, että nousen kun olen torkuttanut mielestäni kohtuullisen aikaa, eli mitä vain 5 – 45 minuutin välillä. Tämän jälkeen menen suihkuun ja sitten puen päälle. Seuraavaksi käyn herättelemässä Paavoa, joka ei todellakaan haluaisi nousta ja hellyn antaen hänelle armonaikaa nousemiselle. Siirryn meikkaamaan ja kun olen valmis, kolistelen Paavon ruokakuppia ja annan hänelle ruoan. Sitten käymme aamulenkillä ja kun se on hoidettu lähden töihin. Sama aamun järjestys nopeuttaa arkea.

 

 • Käy kerran viikossa kunnolla kaupassa.
  Tämä rutiini vaatii minultakin jatkuvaa harjoittelua, mutta kun kerralla mietit ajatuksella minkälainen viikko sinulla on tulossa ja mitä kaupasta tarvitaan tulet säästäneeksi ihan älyttömästi aikaa. Ennen kävin kaupassa ihan jokaisena päivänä, nykyään yritän karsia kauppa reissut muutamaan kertaan viikossa. Tätä ei helpota se, että tykkään kaupassa käynnistä. Olen kuitenkin huomannut sen, että mitä useammin käy kaupassa niin sen enemmän ruokaa menee roskikseen.  En lähtökohtaisesti tykkää heittää ruokaa roskiin, vaikka rehellisyyden nimissä on sanottava, että yksin asuvana harvoin saa syötyä ihan kaikkea mitä kaupasta kotiinsa raahaa ihan jo johtuen siitä, että useimmat pakkauskoot on tarkoitettu useamman hengen talouksille.

 

 • Kalenteri ja listat.
  Mä rakastan kalentereita! Niihin on helppo jäsentää arkea ja kirjoittaa ylös erilaisia listoja, jotka helpottavat päivittäistä elämää. Esimerkkeinä listoista voisi olla vaikkapa viikon treenit, kauppalistat, työpäivän to do- listat, tai mikä vain onkaan sinulle listaamisen arvoista. Listojen kautta näet selkeästi sen mitä kaikkea pitää tehdä / ottaa mukaan / muistaa, jolloin sinun ei tarvitse stressata siitä muistatko kaiken.

 

 

Nyt kun tuon päivittäisen torkuttamiseen käyttämän ajan kirjoitti ylös alkoi ahdistaa.
Täytyykö mun viimein opetella irti torkuttamisesta?

Kumpaan porukkaan sä kuulut, torkuttajiin vai heti kellon soidessa nouseviin?

Ootko sä päässyt eroon torkuttamisesta? Mua kiinnostaa todella paljon kuinka onnistuit siinä 🙂

Ihanaa viikkoa <3

-Laura

2 kommenttia

 1. Anni kirjoitti:

  Torkuttamisessa ei tutkimusten mukaan ole mitään järkeä. Olisi parempi nukkua tauotonta unta aiottuun heräämiseen saakka, kuin heräillä viiden tai kymmenen minuutin välein ja nukahtaa torkkujen välissä. Yhden torkun olen itselleni sallinut joka aamu, mutta läheskään aina en sitä tule käyttäneeksi, vaan herään jo ensimmäisestä soitosta ja (tässä vaiheessa suusta pääsee kirosana,) sitten aloitan nousemistoimenpiteet 😀

  • lauraahola kirjoitti:

   Hei hyvä idea! Voisin päättää myös sallia itselleni yhden torkun ja sitä kautta opetella eroon koko tavasta. Kiitos vinkistä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *