Hae
Laura Ahola

Mitä tehdä Brysselissä?

Minkälainen kaupunki Bryssel on?

Onko Bryssel hyvä matkakohteena ja jos niin mitä sielä kannattaa tehdä? Vietin kesällä viikon Brysselissä ja nyt vihdoin listasin teille ne paikat, joissa viihdyin lomalla kaikista parhaiten.

 

 Place du Grand Sablon – Jos rakastat suklaata, on Sablon sinulle maanpäällinen paratiisi. Sablonilta löydät hienoimpien suklaavalmistajien upeimmat myymälät. Muutenkin Sablonin ympäristö on kaunista ja viihtyisää, tänne kannattaa ehdottomasti suunnata!

 

 

Avenue Luise – Ihania kauppoja, paljon luksusta ja hyvä ilmapiiri! Jos haluat ostoksille, on tämä sinun paikkasi. Myös sivukaduilla on loistavia ravintoloita, joihin voit pysähtyä nauttimaan lounasta. Täällä mä todella viihtyin!

 

Grand Place – Upea aukio, joka todella kannattaa käydä katsomassa! Aukiota ympäröivät rakennukset ovat uskomattoman kauniita. Aukean ympärillä on myös paljon ravintoloita, itse en jäisi niihin kuitenkaan syömään, sillä ne ovat täysin turisteille suunnattuja. Kun maltat kävellä muutaman korttelin eteenpäin niin löydät varmasti paljon kivempia ja viihtyisämpiä ravintoloita 😉

 

 

Parc du Cinquantenair- Brysselin riemukaaren yhteydessä sijaitseva puisto on kaunis ja kutsuva. Mikset jäisi tänne piknikille kesällä? Tai tulisi muuten vain ihastelemaan puistoa ja upeaa kaarta?

 

 

Galeries Royales Saint-Hubert – Arkkitehtuurillisesti todella kaunis kauppagalleria aivan Grand Placen kupeessa. Tulet ihastumaan tähän! Niin kaunista!

 

 

MIM- museon ravintola – Upeat maisemat ja hyvä ruoka! Tällä kertaa en kerennyt kiertää itse museota, mutta olin saanut vinkin sen loistavasta 11 kerroksessa sijaitsevasta ravintolasta. Tänne kannattaa suunnata syömää ja nauttimaan maisemista! Näkymä on kertakaikkisen upea. Harmi vain, etten nälkäisenä muistanut kuvata ruokia maisemasta puhumattakaan…  Mutta satuuhan sitä!

 

9 Hotel Central – Loistava hotelli hyvällä sijainnilla! Jos tulet kesällä, varaa huone, jossa on parveke <3 Tästä kävelet noin kymmenessä minuutissa Grand Placelle. Ainoana miinuksena huono aamupala, kannattaa siis varata huone ilman aamupalaa ja mennä nauttimaan se johonkin toiseen ihanaan kahvilaan.

 

 

 

Bryssel on oikein loistava matkakohde esimerkiksi viikonlopulle. Täällä pääset kokemaan juuri sen mitä itse haluat. Halutessasi voit viettää viikonlopun museoita kierrellen, shoppaillen tai ravintoloista nauttien. Tai miksei yhdistää nämä kaikki kolme! Toivottavasti Brysselin vinkeistä oli apua <3

Ootko sä käynyt jo Brysselissä? Mitkä olivat sun suosikki paikkoja? 🙂

Ihanaa uutta viikkoa!

Laura

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *