Hae
Laura Ahola

Kesän parhaat kevyet herkut, joista et tunne syyllisyyttä

Herkuttelu kuuluu kesään ja mun mielestä ihan kaikkea saa syödä kohtuudella. Välillä on kuitenkin kivempi herkutella terveellisemmin ihan jo oman hyvinvoinnin vuoksi. Itsellä ainakin alkaa pikkuhiljaa tuntua kropassa kaikki herkuttelu ja liikkumattomuus, ja se kertoo, että on aika taas saada ruokailua pikkuisen normaalimmaksi.

 

Kesän parhaat kevyet herkut:

  • Mansikat ja vadelmat. Tuoreena kesällä nämä ovat kuin karkkeja! Aika kova väite karkkihiireltä, mutta kesällä tuoreiden marjojen kanssa tämä pitää paikkansa. Jos herkkuhimoa ei sammuta pelkät marjat, sulata pieni määrä tummaasuklaata, ja dippaa marjojen reuna kevyesti suklaaseen. Toimii!

 

  • Mansikkarahka. Maailman helpoin jälkiruoka, jonka saa tehtyä myös todella kevyenä! Sekoita maitorahka ja mansikat, lisää halutessasi mukaan pieni lusikallinen sokeria tai hunajaa. Kesällä pärjäät melkeinpä ilmankin, sillä mansikat ovat kesäkaudella itsessään jo niin makeita.

 

  • Proteiinijäätelö. Tänä kesänä proteiinijäätelöitä on tullut markkinoille monelta valmistajalta. Kannattaa maistaa, sillä monet näistä ovat olleet yllättäen oikeasti yhtä hyviä kuin perinteiset jäätelöt.

 

  • Pakastetut viinirypäleet. Älä tuomitse ennen kuin testaat 😉 Nämä on voittajan valinta! Super hyviä ja super helppoja. Viilentää myös ihanasti kuumana kesäpäivänä ja toimii loistavana napostelu ruokana elokuvaa katsoessa tai piknikillä.

 

  • Smoothie mehujää. Osta mehujää muotit kaupasta ja kaada niihin lempi smoothiesi. Muutamassa tunnissa lempi smoothiesi on vaihtanut muotoaan maistuvaksi mehujääksi. Kuumia kesäpäiviä varten olen tehnyt mehujäitä myös  mun mäyräkoiralle Paavolle. Meidän mehujäät on olleet toki hyvin eri makuisia, mutta molemmat meistä on olleet tyytyväisiä omiinsa.

 

  • Vesimeloni. Parasta on ostaa kaupasta pieniä kokonaisia mini-vesimeloneja. Ne on super hyviä ja onhan se hauskaa kantaa kotiin kokonainen vesimeloni. Näistä saa tehtyä myös näyttäviä piknik eväitä / hedelmäsalaattikoreja niin halutessaan.

 

  • Ananas. Jostain syystä en enää voi syödä kovinkaan paljoa tuoretta ananasta. Harmi sinänsä, sillä ennen pidin siitä todella paljon ja se oli yksi suosikkiherkkujani kesällä. Auttaa myös poistamaan liikoja nesteitä kropasta, eli kesällä siinäkin mielessä huippu herkku! 

 

On hyvä muistaa kohtuus kaikessa, ja itse uskonkin vahvasti siihen, että hyvin menee kun muistaa tarjota keholleen pääsääntöisesti ravitsevaa ruokaa ja siihen kylkeen sopivassa suhteessa herkkuja. Mulls 80/20 sääntö toimii hyvin, vaikka en sitä hirveästi ajattelekaan. Ehkä kesällä se saattaa muuttaa suhdannettaan 60/40, mutta hyvän ruokavalion perusteista kannattaa pitää kiinni, jotta voi itse paremmin.

Tässä mun kesän suosikki ”guilty free” herkut. Kerro mulle, mitkä on sun suosikkeja kesällä? <3

Laura

2 kommenttia

  1. Nina kirjoitti:

    Herneet ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *