Hae
Laura Ahola

Matkakohteena upea Praha

Ihanan kesäinen Praha yllätti meidät täysin! Tiesin Prahan olevan kiva matkakohde, mutten kerta kaikkiaan muistanut kuinka monipuolisesta paikasta olikaan kyse.

Ihan reissun alkuun mua eniten yllätti se, kuinka iso kaupunki Praha todellisuudessa olikaan. Muistelin aiemman kymmenen vuoden takaisen reissuni perusteella Prahan olleen suhteellisen pieni ja suloinen paikka, mutta eihän se nyt ihan niin mennyt. Toisaalta hyvä niin, täältä löytyy tekemistä varmasti ihan jokaiselle.

Me oltiin Prahassa pitkä viikonloppu torstaista sunnuntaihin saakka. Illalla kun saavuttiin Prahaan, oli lämpötila noin +14 astetta. En todellakaan osannut siinä kohdassa olettaa lämpötilan nousevan viikonloppuna yli 20 asteen!

Perjantai sujui rennosti kaupungilla kävellessä, askeleita päivän lopussa oli kertynyt 30 000 eli todella olisi kannattanut lähteä liikenteeseen lenkkarit jalassa.. Päätettiin kiivetä myös Prahan linnaan ja kun päästiin perille, huomattiin, että korkeat tornit pääsee näkemään myös sisältä. Ostettiin liput sen enempää kyselemättä ja sen jälkeen kuultiin, että torniin pääsee vain kiipeämällä rappuset. No eihän siinä muuta kuin 15 minuuttia satoja ja varmaan tuhansia rappusia ylös ja lopulta saavuttiin perille torniin, josta kieltämättä oli upeat näkymät. Silti en kiipeäisi torniin uudelleen, sillä hyvin kapeat ja kiemuraiset pyöröportaat saivat pään aika sekaisin jo puolessa välissä matkaa. Vähän kuin linnanmäellä, mutta ne portaat eivät meinneet loppua. Nyt naurattaa, mutta silloin ei kauheasti hymyilyttänyt 😀

Onko kukaan muu eksynyt samoihin rappusiin? Jos olet menossa Prahaan ja pohdit kannattaako sinne ylös kuitenkin kiivetä, niin sanoisin, että maisema kaunis, mutta se kiipeäminen vei ilon siitä, eli älä kiipeä. Nauti esimerkiksi lasillinen viiniä linnoituksen sisäänkäyntiä ennen olevassa maisema ravintolassa, josta on kuva alla, siitä on upeat näkymät Prahan ylle ja pääset hyvin tunnelmaan <3

Praha on tunnetusti sellainen kaupunki, joka on aina täynnä turisteja, eikä tämäkään viikonloppu ollut poikkeus. Kaikkien googlaamieni matkaoppaiden mukaan Praha turismi vähenee heti syyskuu jälkeen, mutta meidän viikonloppuna ei näyttänyt siltä ja meille selvisikin nopeasti, että samana viikonloppuna Prahassa oli iso jalkapallo matsi, pari suurta keikkaa ja sitä sun tätä tapahtumaa, jonka ansioista omasta rauhasta kaupungissa ei oikein päässyt nauttimaan. Paikoin kaupunki oli jopa ahdistavan täynnä, ja vaikka se olikin hyvin kaunis, ei mulle ehkä jäänyt sellainen olo, että ainakaan kesällä täyden turistikauden ollessa parhaimmillaan, haluaisin palata Prahaan.

Viikonloppu matkakohteena Praha on kuitenkin huikean kaunis, kiva ja lyhyen matkan päässä. En mitenkään näe mahdottomana, että tänne palaisi joskus turistikauden ulkopuolella. Syksy Prahassa on kaunis ja jos käy hyvä tuuri, saattaa sää yllättää tällä + 20 asteella! Hetkeksi kun sulki silmät, tuntui siltä, että kesä on palannut <3

 

Perjantaina illalla meillä oli ohjelmassa odottamani Above & Beyondin keikka. Se oli aivan huikea! Menoa ei edes haitannut se, että keikka alkoi hyvin myöhään, siis aivan keskellä yötä. Sitä todellakin on kannattanut odottaa jo usean vuoden ajan. Oon niin onnellinen, että pääsin sinne! Tämä oli taas loistava muistutus siitä, että jos oikeasti haluat mennä jonnekin niin mene. Se on sen arvoista. Lauantaina kyllä hieman väsytti, mutta sehän nyt vaan kuului asiaan.

Muuten viikonloppu menikin Prahan kesäisestä säästä nauttiessa, kaupunkia ympäri kävellessä ja hyvissä ravintoloissa syöden. Löydettiin monta loistavaa ravintolaa, joista voisin tehdä erillisen Prahan ravintola suositukset -postauksen sille varalle, että olet suunnitellut matkaa Prahaan 😉

Ihanaa uutta viikkoa!

Laura

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *