Hae
Laura Ahola

Minkä ohjeen antaisin nuoremmalle itselleni?

Heissan,

Minkä ohjeen sinä antaisit nuoremmalla itsellesi? Kysymys on hyvin mielenkiintoinen ja se pistää pohtimaan elämää moneltakin kannalta.

Mitä vanhemmaksi tulen, sen enemmän huomaan pohtivani sitä, kuinka suuri merkitys niillä ihmisillä on, joiden kanssa elämää vietämme. Läheisimmät ihmiset vaikuttavat meihin uskomattoman paljon, usein huomattavasti enemmän kuin osaamme edes aavistaa. Meillä jokaisella on rajallinen määrä energiaa käytettävissä, ja on todella tärkeää huomata, ovatko lähelläsi olevat ihmiset sellaisia, jotka tuovat sinulle energiaa vai syövät energiasi pois.

Jos mietit kuinka tiedät tämän konkreettisesti, niin tarkkaile olotilaasi eri kohtaamisten jälkeen. Kenet nähtyäsi pursuat energiaa? Kenen kanssa tavattuasi tunnet olosi väsyneeksi? Kun alat tietoisesti tarkkailla oloasi eri tapaamisten jälkeen, alat pikkuhiljaa tunnistaa mistä tilanteista lähdet pois energisenä ja mitkä tilanteet saavat sinut väsyneeksi. Pidemmällä aikavälillä osaat sitten määrittää nopeammin ja helpommin sen, miten energiasi vaihtelee eri ihmisten seurassa ja eri tilanteissa. Tämä taito on tärkeä oppia, sillä oman energian sääteleminen on jokaisen omalla vastuulla. Energia ei riitä kaikkeen, joten on tärkeää tunnistaa mihin sen käyttää.

 

Yksi tärkeimmistä oppimistani asioista tähän mennessä on se, että valitse ihmiset ympärillesi tarkasti.

Läheistesi kuuluu kannustaa sinua, haluta nähdä sinun onnistuvan ja menestyvän. Oikeat ihmiset myös tukevat kun tie on mutkainen ja haluavat sinun tietävän, ettet ole yksin.

 

Oikeat ihmiset tunnistat siitä, että heistä saat hyvää energiaa. Heidän seurassaan olet paras versio itsestäsi, ja tunnet olosi rennoksi ja tyytyväiseksi. Sinun ei tarvitse olla supermies tai nainen, jotta kelpaat. Voit olla sinä, juuri sellaisena kuin olet ja se on enemmän kuin tarpeeksi.

Uskon vahvasti siihen fiilikseen, energiaan, mikä ihmisistä välittyy. Tietysti kaikki ihmissuhteet ovat aina kahdenkauppa, ja on tärkeää kysyä säännöllisesti myös itseltään kuinka hyvä läheinen on viime aikoina ollut lähimmilleen. Kukaan ei voi olla vuoden jokaisena päivänä paras versio itsestään ja virheitä ja kiukkupäiviä vaan sattuu meille jokaiselle. Silti omalla vastuulla on aina päättää, minkälainen ihminen haluaa lähimmilleen olla, kuinka aidosti heidät kohtaa  ja heitä haluaa ymmärtää.

 

Kysyn usein läheisiltäni kuinka he oikeasti voivat, ja jos jotain
ikävää on tapahtunut, kysyn kuinka voin parhaalla mahdollisella tavalla 
tukea heitä kyseisessä tilanteessa.

Oli kyseessä sitten ystävä, perheenjäsen tai poikaystävä, on tämä kysymys mielestäni kaunis tapa osoittaa läsnäoloa ja tilanteen kunnioittamista toisen toivomalla tavalla. Monet meistä reagoivat eritavoilla erilaisiin tilanteisiin ja parhaiten voit tukea ja olla läsnä, kun kysyt kuinka ja missä muodossa toinen sitä toivoo. Olen yrittänyt opetella olemaan tuputtamatta omaa ominaisinta tapaani tukea läheisilleni väkisin, sillä jokainen meistä arvostaa eniten tukea siinä muodossa mitä itse toivoo, eikä mitä toinen yrittää väkisin tarjota.

On tärkeää myös pitää mielessä, että elämän vuoristoradassa on vaiheita, jolloin toinen huolehtii enemmän kuin toinen, ja suurten surujen alla läheisten tukeminen saattaa olla henkisestikin raskasta, mutta sitäkin tärkeämpää. Tärkeintä on kuitenkin se, että pitkällä tähtäimellä molemmat antavat ja ottavat yhtä paljon, eikä toinen ole vain syömässä toisen energiaa antamatta mitään takaisin.

 

Mitä ajatuksia tämä sinussa herättää?

Haluatko sä jatkossakin kuulla pohdintaa elämästä, itsensä kehittämisestä ja oivalluksista?

Ihanaa keskiviikkoa! <3

Laura

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *