Hae
Laura Ahola

30 vuotta – 30 asiaa minusta

Tänään on se päivä kun mä täytän 30 vuotta!

Kysyin taannoin instassani @lauraahola mitä toivoisitte blogistani löytyvän. Yksi toive nousi selkeästi esille, halusitte oppia tuntemaan minut paremmin. Lupasin tehdä asiasta oman postauksen ja kolmenkympin kunniaksi runoilin teille himan pidemmin, 30 asiaa minusta. Varoitan jo nyt, teksti on pitkä, mutta uskon, että se saattaa yllättää sinut. Tässä 30 asiaa minusta. Olkaa hyvä!

 • Apinat. Tekisin mitä vain saadakseni oman apinan. Mä niin toivoisin, että pääsin käymään jonnekin luontoon, missä olisi vapaana ihania pieniä ja onnellisia apinoita. Haluaisin vain tuijotella niitä kaukaa ja ihastella niiden olemusta.

 

 • Merkityksellisyys. Mulle on todella tärkeää elää merkityksellistä elämää. Sellaista elämää, jonka olen itse valinnut. Tiedän, etten aina ole elänyt tasaisinta elämää, ja tälle kolmenkymmenenvuoden matkalle on mahtunut jo vaikka minkämoisia kokemuksia. Silti olen onnellinen siitä, että olen rohkeasti uskaltanut elää omanlaistani elämää.

 

 • Ullanlinna. Oon pienestä pitäen haaveillut, että mulla olisi oma koti Ullanlinnassa. Tämä toive toteutui reilu 2 vuotta sitten <3 Oon viihtynyt täällä erityisen hyvin, ihan niin kuin aina ajattelinkin.

 

 • Rakkaus. Rakastan rakkautta. Uskon siihen, että rakkaus voittaa aina. Enkä tarkoita tällä pelkkää perinteistä romanttista rakkautta, vaan yleisesti ottaen kaikkea sitä hyvää energiaa ja rakkautta mitä elämä tarjoaa niin monessa eri muodossa.

 

 • Cape Town. Haluaisin matkustaa Cape Towniin. Tämä haave lensi luokseni ensimmäisen kerran jo vuosia sitten, mutta viimeisen vuoden ajan olen todella alkanut miettiä, että tänne on päästävä. Ehkäpä ensi talvena tämä toive vihdoin toteutuu.

 

 • Itsensäkehittäminen. Voisin puhua tästä aiheesta loputtomiin, olen tästä todella kiinnostunut. On niin mahtavaa, kuinka paljon me voimme itsestämme oppia ja kuinka pystymme kehittämään omaa ajatteluamme loputtomiin. Koskaan ei voi olla valmis, mutta on niin upeaa nähdä niitä henkisiä muutoksia ja ahaa-elämyksiä, joita itsensäkehittäminen tuo tullessaan. Haluan olla paras versio itsestäni.

 

 • Meikit ja kosmetiikka. Meikit, meikkaaminen ja kaikenmaailman kosmetiikka on vaan kertakaikkisesti niin ihanaa. Olen aina rakastanut meikkejä ja kaunistautumista. Se on aina ollut mulle tärkeää ja olen todella kiitollinen siitä, että saan tehdä päivätyötäni kauneusalalla.

 

 • Kiitollisuus. Tähän kulminoituu niin monia asioita. Uskon kiitollisuuteen ja se on todella suuri osa minua. Kun osaa arvostaa asioita, on elämä huomattavasti parempaa. Suosittelen siis lämpimästi miettimään jokaisena päivänä vähintään 3 asiaa, joista on kiitollinen. Kun teet tätä tarpeeksi, muuttaa se ajatteluasi ja elämääsi. Laske asioita, joita voit olla kiitollinen sen sijaan, että miettisit asioita, jotka harmittavat.

 

 • Syvälliset keskustelut. Pohdin elämää hyvin syvällisesti ja rakastan syvällisiä, merkityksellisiä keskusteluja lähipiirini kanssa. On mahtavaa istua alas, pohtia elämää ja sen monia värejä. Elämä on todella kiehtovaa niin hyvässä kuin pahassa ja on uskomatonta, kuinka monin tavoin voimme elämää viettää ja kokea. On mielenkiintoista myös katsoa omaa elämää ja pohtia omia valintoja tässä hetkessä ja menneisyydessä, mitä ne kertovat sinusta nyt, entä silloin aiemmin? On upeaa, kun elämässä on ihmisiä, joiden kanssa voit keskustella mistä vain, selvittää ajatuksia, oivaltaa uutta ja oppia elämästä.

 

 • Mäyräkoira Paavo. Maailman ihanin, itsenäinen mäyräkoira. Paavo täytti tammikuussa kaksi vuotta. Pahin teini vaihe alkaa onneksi olla ohi ja hän on hurmaava omaa elämäänsä elävä kaveri, joka tietää mistä tykkää ja mistä ei. Paavo rakastaa maitorahkapurkkien jämiä, luita ja pehmolelu ”skunkkia”. Paavo myös aloitti dagiksen tällä viikolla.

 

 • Hyvinvointi. On todella tärkeää huolehtia omasta hyvinvoinnista. Tähän olen herännyt vasta viimeisen vuoden aikana. On täysin ok sanoa ei silloin kun ei jaksa. Muista laittaa oma hyvinvointisi ja oma jaksamisesi etusijalle, aina ei tarvitse eikä saa suorittaa.

 

 • Shampanja. Mikään ei voita tätä juomalajia. Toiveissani on päästä joskus viettämään useampi päivä shampanjan alueella eri tiloja kierrellen.

 

 • Luovuus. Olen todella luova ja ahdistun, jos en pääse toteuttamaan itseäni. Tämä on minulle todella tärkeää. Olen onneksi oppinut vihdoin ottamaan aikaa itselleni omiin juttuihini. Se on hyvinvointini kannalta paljon tärkeämpää kuin vielä hetki sitten osasinkaan ajatella.

 

 • Sukeltaminen. En ole koskaan laitesukeltanut, snorklannut kylläkin. Ajatuksena sukeltaminen on samaan aikaan kamalan ahdistava ja todella innostava. Upea ristiriita.

 

 • Korkokengät. Oon vasta viimeisen muutaman vuoden aikana oppinut käyttämään matalia kenkiä. Rakastan korkoja ja koen oloni paljon paremmaksi korkkareissa kuin matalissa kengissä. Kuitenkin se aika, kun korkojen piti hipoa taivasta, on ohi. Vaikka edelleen rakastan korkeita korkoja, alkaa yli 12 cm korkojen perusteleminen itselle olla jo todella haasteellista.

 • Uudet kokemukset. Kaipaan paljon uusia asioita elämässä, se varmasti onkin osa syy siihen, että rakastan matkustelua. Uudet kokemukset tuovat elämään uutta sisältöä ja uusi kokemus voi olla myös uuden urheilulajin kokeileminen Los Angelesin lentojen sijasta – sen ei aina tarvitse olla maailmaa mullistavaa, mutta uutta, innostavaa ja erilasta. Uudet kokemukset innostavat ja tuovat mukavaa vaihtelua elämään.

 

 • Treenaaminen. Kuntoilu tuo hyvää energiaa elämään ja auttaa jaksamaan arjessa. Treenaaminen on myös hetki omaa aikaa, jolloin saa upota rauhassa omaan kuplaansa. Parhaimmillaan se poistaa stressiä ja selkeyttää asioita. Ei ole yksi tai kaksi kertaa kun joku mieletön ahaa- elämys on ilmestynyt mulle treenaamisen aikana. Mä rakastan crosstraineria ja salaa haaveilen, että saisin sellaisen kotiini.

 

 • Kirjat. Lukeminen ja äänikirjat – loistavia tapoja oppia uutta ja rentoutua. Löysin äänikirjat muutama vuosi sitten ja sen jälkeen olen kuunnellut paljon kirjoja. Rakastan edelleen paperikirjoja, sitä sivujen kääntelyä ja fiilistelyä, mutta äänikirjojen maailma on auttanut siinä, että kirjoja on helpompi kahlata läpi nopeammin kuin ennen.

 

 • Energia.  Se kertoo aina kaiken.

 

 • Lontoo. Mun suosikkikaupunki. Se on varmaankin tullut kaikille jo hyvin selväksi, haha! Tänne voisin palata yhä uudelleen ja niin onneksi aion tehdäkin.

 

 • Sienet. Pahinta mitä mulle voi ruoan kautta tehdä, on pakottaa mut syömään näitä. Inhoan sieniä. En ymmärrä, en kertakaikkiaan ymmärrä niiden päälle. ugh.

 

 • Jooga. Haaveilen siitä, että saisin aloitettua jooga harrastuksen kunnolla. Jostain ihmeen syystä olen kuitenkin lykännyt tämän aloittamista jo vuosia, enkä kertakaikkiaan ymmärrä miksi. Samaan aikaan haaveilen täysillä jooga-lomasta Balille. Ihanan ristiriitaista.

 

 • Positiivisuus. Multa usein kysytään sitä, miten jaksan olla aina hyvällä tuulella? Ihmettelen tätä aina, koska mun mielestä huonolla tuulella oleminen kuluttaa paljon enemmän energiaa kuin hyväntuulisuus. On tärkeää muistaa myös se, ettei hyvällä tuulella oleminen tarkoita sitä, ettei joskus olisi huonoja päiviä tai harmittaisi. Huonoja päiviä on kaikilla, mutta on myös valintakysymys jääkö niihin huonoihin fiiliksiin hautomaan vai päättääkö päästää niistä irti.

 

 • Irtokarkit ja pekoni. Kaksi suurta herkkuani, haha. Voisin elää näillä! Pekonin täytyy kuitenkin olla todella rapeaksi paistettu. Yhtä lajia en karkeista ymmärrä, Marianne-karkki. En vain pääse tunnelmaan, miksi näitä pitää aina olla tarjolla muiden hyvien karkkien tilalta?

 

 • Perhe ja ystävät. Mulle perhe ja ystävät ovat olleet aina todella tärkeitä. Mä oon todella vahvasti sellainen ihminen, joka haluaa pitää läheisensä lähellä. Se ei tarkoita sitä, että pitää nähdä joka päivä tai edes soittaa, vaan sitä, että meillä on syvempi yhteys ja me kohdataan aidosti. Se on mun mielestä todella arvokasta. Mä olen todella kiitollinen niistä ihmisistä, joita mun elämässäni on. Viime vuodet on opettaneet sen, ettei se ole mitenkään itsestäänselvää. Muistakaa siis kertoa rakkaille se, että he ovat teille tärkeitä.

 

 • Museokortti. Yksi parhaista keksinnöistä. Tämän kautta pääset kaikkiin museoihin ja mikä parasta, niihin tulee oikeasti myös mentyä! Oon innostunut viimeisen vuoden aikana kiertämään museoita. En vieläkään osaa haahuilla niissa tunti tolkulla, mutta onneksi ei tarvitsekaan vaan voin olla ylpeästi nopea museo vierailija.

 

 • Visuaalisuus. Rakastan kaikkea kaunista ja olen todella visuaalinen. On ihanaa kun kotona on siistiä ja tuoreita kukkia. On myös ihanaa kävellä kauniita katuja auringonpaisteessa tai katsella kauniita vaatteita. Kaikki kaunis ja selkeä kiehtoo, se vain on aina ollut niin. Visuaalisuus ilmenee hyvin myös kohtaamisissa, muistan ihmiset kasvoilta helposti usein jo yhden kohtaamisen perusteella, mutta nimet eivät meinaa muistua samalla tavalla.

 

 • Kesä. Olen todellinen kesä ihminen. Välillä mietin, miten olen päätynyt kylmään Suomeen, kun tuntuu, että henkisesti kuulun jonnekin lämpimään Euroopan maahan. Kesä tuo ihmisistä parhaat puolet esiin. Rakastan sitä kun kaupunki herää eloon ja ihmiset ovat hyvällä tuulella. Koko Suomi on ihan eri maa kesällä ja talvella ja toki se korostuu vahvasti täällä Ullanlinnassa, missä kesäntullen aukeaa esimerkiksi ihana Mattolaituri ja Mutteri-kahvila.

 

 • Meri. Viihdyn meren lähellä. Silloin kun ajatus on solmussa kävelen rantaan tuijottamaan merta. Siinä on samaan aikaan jotain niin rauhoittavaa ja levotonta. Se on kiehtovaa.

 

 • Äiti. Mun äiti, mun suosikki-ihminen ja paras ystävä. Elämä muuttui kerta heitolla kun lähdit, osa mua lähti sun mukana. Olisitpa sä täällä mun kanssa juhlimassa. Vaikka tänään tekee mieli juhlia, samaan aikaan mun sydän särkyy siitä, ettei päästä yhdessä juhlimaan ja nauramaan. Olisitpa täällä <3

 

Mitä ajatuksia tämä postaus sinussa herätti? Yllättikö joku kohta sinut? Entä haluaisitko kuulla jostain kohdasta enemmän omassa postauksessa?

Ihanaa sunnuntaita <3

 

– Laura

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *